Újabb játékot kaptunk tesztelésre, a www.fejlesztojatekvilag.hu jóvoltából, a nagyon jó minőségű Djeco játékok közül: aTopologix-ot.
(Ezen a linken meg tudjátok nézni a webshopban is: Topologix)

Ez a játék azért tetszett meg nekem, mert nagyon egyszerű, mégis egy nagyon fontos dolgot lehet megmutatni a gyerekeknek: az előtt, mögött, felett, mellett, benne fogalmakat, kicsit tudományosabban a térbeli tájékozódás fogalmait.

Miből áll a Topologix?

A kivitel itt is – mint, ahogy tapasztalom mindegyik Djeco játéknál – nagyon-nagyon professzionális. Ennél a gyártónál nagyon figyelnek arra, hogy esztétikusak legyenek a játékaik és már megfogni is jó legyen. Így néz ki:
topologix-jatek-ajanlo-4

A játék lényege, hogy van 24 darab kártya, amin a feladványok találhatóak. A kártyák megfelelően nagyok, hogy a gyerekek jól meg tudják nézni, hogy mi hol helyezkedik el. Egy példa:

topologix-jatek-ajanlo

A képen meg kell figyelniük, hogy hol helyezkedik el az egérke, a cica, a béka, a madárka vagy éppen a medve a vödörhöz, fához, kőhöz, házikóhoz, gombához képest és ennek megfelelően kell elhelyezniük az adott állatka képét egy táblán. A kártyát megfordítva le tudják ellenőrizni, hogy jól dolgoztak-e. (Az ilyen egyedül is jól játszható játékokban nagyon fontos, hogy legyen lehetőség az önellenőrzésre – csak úgy, mint a Montessori rendszerben.)
topologix-ajanlo-4
A Topologix tábla:
topologix-jatek-ajanlo-2

Hány éveseknek ajánlott?

4-7 éveseknek ajánlják, amivel teljesen egyetértek. Az én kis 3 évesem még nem volt ügyes vele, így a barátőm kislányával (5 éves) játszottunk, ő viszont nagyon élvezte.

Hogyan játsszuk?

Legelső alkalommal megmutathatjuk a kisgyereknek, hogy hogyan kell játszani, de utána hagyjunk neki minél nagyobb önállóságot. Nagyon jó, hogy le tudja ellenőrizni a saját munkáját, így ki is tudja javítani saját magát, ami sokkal jobb, mintha mi javítottuk volna ki. Persze, ha a gyerek kéri, hogy játsszunk vele, akkor ne utasítsuk vissza, de minél kevesebbet segítsünk neki. Éppen amennyire szüksége van ahhoz, hogy tovább tudjon haladni.

Hol tudjátok megvenni?

A topologix játékot ezen a linken tudjátok megvenni a Fejlesztőjátékvilág webshopjában:
http://fejlesztojatekvilag.hu/hu/topologix__djeco__egyszemelyes__terlatast_fejleszto_pl__elott__mogott__alatt__stb__logikai_jatek__4_7_ev-product-69-1/

Ha a Djeco kínálatot szeretnétek megnézni, azt itt tudjátok:
Djeco játékok

Pin It on Pinterest

Share This