Úgy tűnik a Gyerkőc blog olvasói nagyon szeretnek gyerekdalokat énekelni, mert az előző cikknek óriási sikere lett. Nagyon sokan olvastátok, megosztottátok, szerettétek. Nem véletlen, hiszen énekelni jó. 😉
Nagyon sokan említettek meg olyanokat, amik esetleg nekem nem jutottak eszembe. Íme még pár dalocska, amiket lehet otthon a családdal énekelgetni.

JÓ SZÓRAKOZÁST!!!!
Sárga csikó

Nálunk nagyon menő a Ghymes együttes gyerekalbuma. Azon belül is a Sárga csikóra van a legnagyobb ugra-bugra. Annyira vidám és olyan szuper a zene is, hogy mindenféleképpen csak ajánlani tudom.

Tavaszi szél vizet áraszt..

Én magamtól nem is biztos, hogy a gyerekdalok közé soroltam volna, de aztán mikor a kisfiam egyszer úgy jött haza a bölcsiből, hogy ezt énekelte, akkor jutott csak eszembe, hogy igen, ezt gyerekekkel is lehet. 🙂

Móricz Zsigmond: A török és a tehenek

Nálam abszolút gyerekkori kedvenc. Imádtam. Az az igazság, hogy ezt ennek ellenére még kifelejtettem a kisfiamnak megmutatandó repertoárból, de most a cikk hatására én is pótolom. 🙂

Kaláka együttes: Három székláb

Ha Kaláka és gyerekdal, akkor az csak jó lehet! Kalákától még sorolhatnánk a szupernél szuperebbeket. Biztos, hogy szerepelni fognak a következő összeállításban is!
A part alatt

Az az igazság, hogy ezt a dalt annyira én magam nem szeretem, de valamiért a kisfiam nagyon és a párom sem érti, hogy mi a bajom vele, így rajta van az ének repertoárunkon. Nektek tetszik?

Lencsi lány

Talán ez volt az első, amit a kisfiam teljes egészében, halandzsa nélkül el tudott énekelni. Nagyon szereti, néha még az altató helyett is ezt kéri inkább.
” verziót találtam. A második csak erős idegzetű, kiemelkedően jó humorérzékű szülőknek ajánlott. 🙂

100 Folk Celsius: Paff, a bűvös sárkány

A gyerekeknél nagyon menő, bár páran azt állítják, hogy nem is arról szól, amiről… Én nem foglalnék ebben a témakörben állást, főleg, hogy nekem gyerekkorom egyik nagy kedvence volt és ha jól emlékszem még kazettán is megvolt.
József Attila: Altató

Amikor Koncz Zsuzsa előadásában hallom József Attila Altató c0mű költeményét, a libabőr nálam garantált. Ezt nem ragozom. Imádom.

Weöres Sándor: Altatódal

Weöres Sándor költeményét egyik olvasó említette, én eddig nem ismertem, de tényleg nagyon szép. Weöres Sándorban sem csalódik az ember soha!

Pin It on Pinterest

Share This