Csináld magad karácsonyi üdvözlőlap gyerekekkel

Mi nem nagyon szoktunk karácsonyi üdvözlőlapot venni már, mert szerintem a legtöbb általában nagyon szép, de végül így is, úgy is a kukában végzi. Viszont, ha saját készítésű – főleg, ha mondjuk a nagymamának, nagypapának készíti az unoka – akkor jó eséllyel fog óriási örömöt okozni a megajándékozottaknak is és mi is jól szórakozunk készítés közben.

Rengeteg ötletet lehet találni a neten. Most összegyűjtöttünk egy csokorra valót, hátha megtetszik nektek is valamelyik és esetleg elkészítitek.

Igyekeztem olyanokat is találni, amit egész picikkel is tudtok csinálni. Minden gyerek annyit csinál, amennyit tud, a rokonok, barátok biztosan örülni fognak neki.

25 Karácsonyi üdvözlőlap ötlet gyerekekkel

#1 Rénszarvasok ujjlenyomatból vagy krumpli nyomdából

Ez annyira népszerű, hogy több ötletet is láttam rá és nem tudok választani. A rénszarvasok feje vagy teste lehet a gyerekek ujjlenyomata, vagy akár egy félbevágott krumpli festékes lenyomata is. Lehet nekik mozgó szemeket ragasztani, vagy rajzolni kis fekete pontokat. Az orr lehet pompom vagy rajz. Az agancs pedig lehet akár zsenília drót is… Ha még túl nehéz a gyerekeknek, akkor elég lehet az is, ha csak az ujjlenyomatot csinálják ők, így is nag boldogság lesz azoknak, akik kapják.

karacsonyi-udvozlolap-renszarvas-ujjlenyomat
Forrás: Tip Junkie
karacsonyi-udvozlolap-renszarvas-ujjlenyomat-2
karacsonyi-udvozlolap-renszarvas-ujjlenyomat-3
Forrás: Toby and Roo
renszarvas-lablenyomat-20
Forrás: Emma Owl

#2 – Felugró karácsonyfa üdvözlőlap

Ez egy nagyon egyszerű, de nagyon aranyos ötlet. A lapot kinyitva előugrik egy 3D karácsonyfa.

Elkészítés:

  1. Egy A5-ös zöld színes lapot összehajtogatunk kb félcentinként harmónikába.
  2. Ezt a harmónikát szétvágjuk úgy, hogy legyen egy-egy 5-4-3-2-1 cm-es csíkunk. Az a fontos, hogy legyen 5 csíkunk úgy, hogy csökken a szélességük.
  3. Kivágjuk barna színes papírból a fa törzsét. Ez kb 3X3 cm.
  4. A fa törzsét félbehajtjuk és a széleit kicsit behajtogatjuk. A behajtott széleket ráragasztjuk a papírra, úgy, hogy a fatörzs hajtása illeszkedjen az üdvözlőlap hajtásába.
  5. A fa törzsét félbehajtjuk és a széleit kicsit behajtogatjuk. A behajtott széleket ráragasztjuk a papírra, úgy, hogy a fatörzs hajtása illeszkedjen az üdvözlőlap hajtásába.
  6. Ezután a zöld lapok beragasztása következik. A bal oldalra, nagyon közel a középvonalhoz, a törzs fölé beragasztjuk a legszélesebb zöld csíkot, majd kis réseket hagyva a többi 4 harmónikát is rögzítjük.
  7. A csíkok végét is beragasztózzuk és óvatosan rácsukjuk a lapunk tetejét és hagyjuk, hogy megszáradjon a ragasztó. Mikor kinyitjuk, akkor készen van a 3D karácsonyfánk.
karacsonyi-udvozlolap-gyerekekkel-karacsonyfa
karacsonyi-udvozlolap-gyerekekkel-karacsonyfa-2
karacsonyi-udvozlolap-gyerekekkel-karacsonyfa-3
Forrás: Red Ted Art

#3 – Karácsonyi üdvözlőlap gombokból

Ezek nagyon egyszerűek, semmi más dolgunk nincs, mint a gombokat a papírra ragasztani és esetleg egy kis rajzot hozzárakni.Figyeljünk, hogy olyanragasztót használjunk, hogy tényleg jól rögzítse a gombokat!

karacsonyi-udvozlolap-gombokból
karacsonyi-udvozlolap-gombokbol-2
karacsonyi-udvozlolap-gombokbol-3

#4 – Karácsonyfa ragasztott vagy rajzolt szívekből

A kicsiknek kivágogathatunk szíveket és felrajzolhatunk nekik egy háromszöget a fa helyére, ahová ragasztaniuk kell, a nagyobbak egyedül is vágogathatnak (ha már tudnak biztonságosan), vagy rajzolhatnak is szíveket háromszög formába. A lehetőségek tárháza határtalan.

karacsonyi-udvozlolap-gyerekekkel-karacsonyfa-sziv-2

#5 – Egyszerű, ragasztott rénszarvas

Úgy tűnik a rénszarvasoktól nehezen szakadok el. Ez a karácsonyi üdvözlőlap nagyon egyszerű. Egy hosszú szárú háromszög tetejét lehajtva kapjuk a rénszarvas fejét a testéhez pedig az orrát ráragasztva rögzítjük. Annyira aranyos!

karacsonyi-udvozlolap-renszarvas-ragasztott-2

#6 – Karácsonyfa csíkokból

Lehet kapni manapság a hobbi- vagy papírboltokban szép színes (akár karácsonyi mintás) ragasztószalagokat, vagy szimplán csak színes papírokat a kártyára ragasztgatunk. Mindkettő szuper dizájn!

karacsonyi-udvozlolap-ragasztocsikokbol

Pin It on Pinterest

Share This