Nagyon sok munkám volt az elmúlt időszakban, írni is alig volt időm, beteg volt a gyerek, én is elkaptam…. Kellett egy kis feszültséglevezetés, így nekiálltam kézműveskedni. (Éjszaka…) Ez mindig kikapcsol. Nem vagyok valami ügyes és nem fogok feledhetetlen műremekeket bemutatni, de hátha Nektek is kedvetek támad barkácsolni kicsit… 🙂
Adventi kopogtató vagy koszorú

Nézegettem virágboltoknál a koszorúkat és annyira tetszenek. Nekünk eddig egy rém egyszerű Télapós valami lógott az ajtón, úgy éreztem itt az ideje beújítani valamit. Hazafelé beugrottam a vásárcsarnokban és bevásároltam hozzá…
Kellékek:

karacsonyi-diszek

-Koszorú alap
-a rettenetesen nagy termés, toboz kínálatból az a színvilág, ami nekünk tetszik. Figyeljetek mát válogatásnál, hogy színben harmonizáló dolgokat válasszatok ki.
-ragasztópisztoly

Ha gyertyákat is szeretnénk rá, akkor:
-4 db gyertya
-4 db gyertyatű

Ennyi.
Elkészítés:

Van, aki a koszorú alapot befedi valamilyen szalaggal, hogy ami kilátszik az szebb legyen. Nekem ilyen nem volt, így hagytam ilyen zöldre…
Ezután úgy kezdtem el felragasztgatni a dolgokat, hogy először a legnagyobb díszeket ragasztottam fel (azokat, amiket nem szerettem volna, hogy kiemelkedjenek – például az angyalkát ekkor még nem) és ezek után egyenletesen osztottam szét a különféle színű és alakú díszeket és tobozokat. Azért így csináltam, mert nem voltam benne biztos, hogy elég díszem van befedni a teljes területet. Ha valakinek nagyon sok dísze van, akkor csinálhatja úgy is, hogy sorban halad. Úgy egy kicsit rendezettebb hatást lehet elérni.

Egyébként a ragasztópisztoly, az valami csodálatos találmány. Aki még nem használt, annak nagyon ajánlom. Én is most találkoztam vele először, de szerelmes is lettem. Nem (vagy csak kicsit) koszol, de ha véletlenül valamit összeragasztóztál, azt viszonylag egyszerű letisztítani.
Engem a boltban világosítottak fel, hogy a ragasztópisztolyba nem folyékony ragasztó kerül, hanem szilárd ragasztórudak és ezt olvasztja fel a pisztoly és utána megszilárdul ugyanolyanra, mint volt.
Ha gyerekekkel csináljátok, akkor arra vigyázzatok, hogy nagyon forró tud lenni a pisztoly, illetve, hogy ne egyenek ragasztót. (Én azt sem szeretem, ha belélegzi…)

Szóval, ezzel a csodaszerszámmal felragasztgattam körbe-körbe a szép terméseket, a legvégén, a legtetejére ráragasztottam az angyalkát és láss csodát…elkészült életem első, saját készítésű karácsonyi kopogtatója.

Lehet, hogy nem a világ legszebb kopogtatója, de nekem tetszik és én csináltam…és még a gőzt is leeresztettem közben.

karacsonyi-diszek

Jó kikapcsolódást és gyönyörködést a munkátokban!

Pin It on Pinterest

Share This