Ha egyszerűen elkészíthető dolgot keresel, amit kisgyerekekkel is meg tudsz csinálni és nem kell hozzá sok eszköz, akkor jó helyen jársz.
A fűzött szíveket készíthetitek együtt és utána gyönyörködhettek az eredményben.
Szuper ötlet ajándéknak a nagyiknak vagy barna papíros ajándékcsomagoláson is nagyon jól mutat díszítésként.
Szükséges eszközök:

  • papír
  • olló
  • karton (lehet újrahasznosított is valamilyen csomagolásból)
  • fonal
  • festék (opcionális)
  • ragasztó (opcionális)
20201211-fuzott-szivek-pinterest_1-20
Elkészítés:

1. Rajzolj egy szív sablont!. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha félbehajtasz egy lapot és arra egy félszívet rajzolsz. Mielőtt kivágnád, rajzold be azt is, hogy hol lesznek a fonal befűzési helyek. Én kb 1 cm-enként rajzoltam az én szívemre, de ezt tetszés szerint változtathatod. Ha kész vagy a rajzolással, vágd ki a mintát és vágd be a helyeket, ahol a beékelések lesznek.

fuzott-sziv-minta

2. Illeszd az elkészített mintádat egy kartonra. Én az élelmiszerek, vagy házhozszállítások csomagolásait szoktam őrizgetni kreatívkodáshoz, de akár a pizzás doboz teteje is jó lehet, ha nem zsíros. 🙂 Rajzold körbe a mintát és gondosan jelöld be azt is, hogy a bevágások hol lesznek. Vágd kis és a jelöléseknél keskeny V alakú vágásokat készíts. Arra figyelj, hogy ha van valamilyen minta elképzelésed, akkor azokra a helyekre, ahol sokszor fogod áthúzni a fonalat, nagyobb bevágást tegyél.

Megjegyzés: Minél kisebb gyerek, annál keményebb kartont használj. Nekik még ügyetlenebb a kezük és könnyen összeroppanthatják a puha papírt, ha túl feszesre húzzák a fonalat.

fuzott-sziv-minta-kivagva-V-betuk

3. Ha szeretnéd, hogy más színű legyen a kartonod, akkor nyugodtan befestheted, de vigyázz, hogy ne áztasd el nagyon a papírt. Én azt is kipróbáltam, hogy ráragasztottam egy színes papírt a tetejére, de végül az elég nagy macera volt, megbántam, hogy nem a festést választottam.

4. A fonalat tekerd egyszer körbe a szíven (ahol a mintádat szeretnéd kezdeni) és úgy, hogy elég feszes legyen, köss rá csomót, hogy rögzítve legyen. Ha nem fog kilátszani, vagy valamiért könnyebb, akkor celluxszal vagy hobbiragasztóval is rögzítheted az elejét. Én csak csomóztam.

kezdes

5. Ezután már a te vagy a gyereked kreativitására van bízva, hogy milyen mintákat találtok ki. Bátorítsd a gyereked, hogy gondolkozzon egyedi mintákon, illetve ha csak össze-vissza akarja tekerni, azt is hagyd. Az a lényeg, hogy élvezze az alkotást és közben még ügyesedni is fog a keze, így legközelebb még jobban megy majd neki. Az én kedvencemet a lenti fotón láthatjátok. Itt középről indulva jobbra haladva keresztbe húzzuk a szálakat , többször is egy helyen.Ez olyan szép egyszerű minta, de közben olyan jól mutat.

kezdes-2
fuzott-sziv-fuggony

A másik fajta szív elkészítésének lépései így néztek ki:

elso-lepesek
masodik-lepesek
folytatas
szivek

További minta ötletek:

fuzott-szivek-peldak

Pin It on Pinterest

Share This